UniSwap protokolünden bir sonraki adım olarak tasarlanan SUSHISWAP, merkeziyetsiz finans olan DeFi çılgınlığının son zamanlarda en çok göze çarpan projelerinden birisi konumunda. İçinde bulunduğu volatil piyasada, hangi seviyelerde olacağı iyice merak konusu oldu.
PoS’un en iyilerinden birisi olan SUSHI en büyük rakibi olarak kabul edilen “UNIswap’ı geride bırakabilecek güce sahip olarak görülüyor.
Peki SUSHI, zaman içerisinde ne gibi fiyatlanmalara maruz kaldı?
Eylül 2020 tarihinde kripto para piyasasına giriş yapan SUSHI, ilk günden itibaren satış baskısıyla karşı karşıya kalıp 2020 Kasım ayına kadar düşüş trendini korudu ve olabilecek en dip seviyeyi gördü.
6.080 dolar ile piyasa giriş yapan SUSHI token, açılışının ardından 15.970 dolara kadar yükseliş gösterip hızlı bir başarı elde etmişti. Bu sert yükselişin ardından aniden gelen düşüş dalgalarının sebepleri farklı yorumlandı.
Bazı analistlere göre; ”Chef Nomi’nin şahsi hataları yüzünden” bazı analizlere göre de; ”UNIswap’ın kopyası bir sistem olduğu için” haftalarca düşüş trendi yaşadı. Fiyat 0.472 dolara kadar geriledi ve SUSHI kurucusu resmi hesabından, yaşanan bu düşüşe dair yatırımcılarından özür diledi.
Ancak 13 Kasım 2020’den itibaren hızlı bir yükseliş ivmesi kazanarak inanılmaz bir geri dönüş hikayesi yazdı.
İsmini bir Hearth Stone kartından alan SUSHI token, 28 Ağustos 2020’de Chef Nomi isimli geliştiricisinin twitter hesabından çağrı yaptı. Bu davet ile TrailOfBits, PeckShields, OpenZeppelin ve Consenys gibi şirketlere kontratlarını denetleyebilecekleri bir proje olduğu bildirildi.
Bu durum pek bir işe yaramamış olacak ki ünlü geliştirici Chef Nomi exit scam yapmakla suçlandı ve SushiSwap kontrolü Bankman Fried’a sevk edildi. Bir çok ünlü yatırımcıya göre Chef Nomi’nin yanlış SUSHI tarifi masadaki yatırımcıya tat vermedi ve bu durum fiyatın ciddi anlamda düşmesine neden olmuştu.
Kasım 2020’den itibaren yükseliş ivmesi kazanmasıyla beraber fiyatın tekrar eski seviyelerine doğru geldiği görüldü. Haberin yayın saati itibarıyla oluşan çanak formasyonu çalışırsa, ilk hedef 23.40 dolar olmakla beraber çanak derinliği kadar yükselme beklentisi mevcut.
Yükseliş trendinin devamı durumunda ise 30 dolar ikinci hedef olarak karşımıza çıkabilir. Ancak gerileme görülür ve yeni bir düşüş trendi başlar ise fiyat tekrardan açılış fiyatı olan 6 dolar seviyelerine kadar düşmesi beklenebilir.
100 günlük fiyat ortalamasının üzerine çıkmayı başaran SUSHI’nin kritik seviyelerde olduğu görülmektedir. ATH sonrası yaşanan düzeltme (kâr satışı) ile FIB kanallarına entegre bir şekilde mum hareketlerine devam edilmiş. Yatay pozisyonda seyir eden grafik ise alıcı ve satıcının kararsızlığını gösteriyor.
Şayet piyasada Bitcoin kaynaklı bir olumsuz durum yaşanır ise, görülmekte olan destek trendleri direnç haline dönüşecektir. Düşüş harici benimsenen ilk senaryo ise günlük grafikte oluşan Çanak formasyonu hedefi olmakta.
İçinde bulunduğumuz 2021 boğa sezonunun da etkisiyle birlikte bir çok altcoin de olduğu gibi SUSHI’nın de yatırımcıları tarafından yükseliş beklentisi olması muhtemeldir ancak unutmamalıyız ki piyasada yön yapıcı olarak bilinen en önemli unsur ve yatırımcıların en çok takip etmesi gereken Bitcoin (BTC)’dir.
Kripto para sektöründe bugün özelinde son sürecin aksine tekrardan yükselişler yaşanıyor. Lider kripto para birimi…
Başarılı bir analitik şirketi olan CryptoQuant'ın kurucusu ve CEO'su Ki Young Ju, altcoin sezonunun, genellikle…
Kripto para sektöründe bugün itibariyle son günlerin aksine yükselişlerin hakimiyet kurduğu görülüyor. Korkulan ABD ekonomi…
Kripto para sektöründe şaka altcoin'lerinin çok sert yükselişler gerçekleştirmesi, perakende yatırımcıların dikkatini çekiyor. Her ne…
Son dönemde yaptığı BTC satın alımları ile kripto para gündemine gelen MARA, en büyük Bitcoin…
İsviçre merkezli önemli bir finans şirketi olan 21Shares, kripto para birimleri hakkında önemli adımlar atmaya…
Yorumları Göster
Çok Güzel olmuş yazanın ellerine sağlık