Kripto para piyasası lideri Bitcoin’in (BTC) 52.000 dolarlık önemli bir direnci zorladığı şu sıralarda 162 dolar üzerinden alıcı bulan Solana (SOL) son zamanlarda piyasaya damgasını vuruyor.
Son bir ayda %346, bir haftada ise %70 yükseliş yaşayan SOL, şüphesiz %10.533’lük yükselişiyle de bu yılın en çok yükselenleri arasına girmeyi başarıyor. Birkaç haftadır oldukça büyük bir ilgi görmeye başlayan NFT furyasının da etkisiyle iyi bir yükseliş yaşayan SOL’e karşı yatırımcıların aklındaki soru nerede satmalıyım oluyor. Bizde bu soruya bir nebze olsun açıklık getirmeye çalışacağız.
Yükselişiyle yaklaşık 46,5 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan SOL’ü teknik anlamda günlük zaman diliminde incelediğimizde, yükselişin oldukça dik olduğu yeşil mumlarla karşılaşıyoruz.
Göreceli güç endeksi olarak bilinen, üründeki alış ve satış gücünü ifade eden RSI göstergesinin 86 seviyesinde olması SOL’ün aşırı alım bölgesinde olduğunu gösteriyor. Bu durum artık yatırımcıların kâr almaya başlayabileceğine işaret ediyor. Yani kısaca cüzdanında kısa vadeli SOL tutanların 160 dolar üzerinde bir miktar kâr alımı yapması, düşüş yönlü bir harekette yatırımcıların bu durumdan etkilenmemesini sağlayabilir.
RSI göstergesi ve fiyatı grafik üzerinde karşılaştırdığımızda, fiyatın yükselişine rağmen RSI seviyesinin giderek düştüğünü gözlemliyoruz. Bu durum teknik anlamda “Güçlü Ayı Uyuşmazlığı” olarak nitelendiriliyor ve bunun sonucunda fiyatta bir düşüş beklentisi oluşuyor. Alım yapmak isteyen yatırımcılar bu düşüş senaryosunun aktif olmasını bekleyerek MA20 seviyesi olan 100 dolara kadar ara seviyelerden, 145 – 132 – 122 ve 113 dolar bölgelerinden parçalı olarak alım yapabilir. Elinde kısa vadeli SOL tutan yatırımcıları bu düşüş ihtimaline karşı uyarıyor ve mutlaka stop koymalarını tavsiye ediyoruz.
Günlük grafiğin yanı sıra 4 saatlikte de gücünü “Yükselen Kanal” ile gösteren SOL, yayın saati itibariyle bu kanal formasyonunun üst bandına yakın seyrediyor.
Kanalın üst bandının fibonacci açısından da önemli bir direnç alanı olarak nitelendirilen 169,5 – 171,5 dolar aralığına denk geldiği görülüyor. Fiyatın şimdilik en fazla bu seviyelere kadar gelmesi beklenirken RSI göstergesi göze çarpıyor. Bu sefer RSI tarafında iki farklı görünüm bulunuyor.
Birinci görünüm, günlük zaman dilimindeki gibi alçalan tepeler yapan RSI’a rağmen fiyatın yükselen tepeler yapması ve düşüş yönlü beklenti oluşturması oluyor. İkinci görünüm ise RSI’ın alçalan tepeler serisini kırmış olarak görülüyor. Bu kırılım ne kadar fiyatta yükselişi tetikleyebilecek olsa da artık bir düzeltme mahiyetinde düşüşün olması bekleniyor. Bu beklentinin gerçekleşmesi halindeyse ilk destek 145 dolar olması ve diğerlerinin 130 – 116 – 105 – 98 dolar şeklinde sıralanması beklenebilir.
* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.
Kripto para sektöründe bugün itibariyle gözler metaverse altcoin'lerine çevrildi. Çok uzun bir süredir sessiz kalan…
Son dönemde büyük varlık yönetim şirketleri, spot Solana (SOL) ETF'lerine odaklanmaya başladı. ABD merkezli bir…
İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, kripto piyasasının lokomotifi olmaya…
Kripto para sektöründe hafta sonları genel olarak durgun geçse de, bu hafta sonu itibariyle altcoin'lerde…
Kripto para sektöründe son günlerde yükselişler iyice alevlenmiş durumda. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…
Kripto para sektörünün önemli aktörlerinden bir tanesi olan Arthur Hayes, yaptığı yorumlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor.…