ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava edilen Ripple, buna rağmen büyümesini sürdürdü.
SEC’in menkul kıymet davası açarak ABD’deki bütün itibarını ve güvenilirliğini zedelediği Ripple ise çözümü başka bölgede buldu.
Ripple, Bölgeyi Domine Ediyor
Özellikle dava açılmasından sonra Asya cephesine yoğunlaşan Ripple, aktarılan son rapora göre ise istediğini elde etmiş olabilir.
ASEAN Global Connections ve Cambridge Üniversitesi tarafından ortak hazırlanan araştırma raporunda, Ripple’ın dünyanın ve Asya’nın en çok kullanılan havale sağlayıcılarından olduğu vurgulanıyor.
Raporda Ripple‘ın ortağı olan Nium ile birlikte en büyük sınır ötesi ödeme şirketleri arasında yer aldığı belirtilmekte. Ripple bu rapor ile aslında ciddi bir kabul ve onay almış oldu.
This recent report "Financial Technology and
Inclusion in ASEAN" out of Cambridge associates remittance with poverty reduction and specifically cites #Ripple as the most notable fintech, along with Nium, also a Ripple partner. https://t.co/23n15vKZm6 pic.twitter.com/96QclyCllm— WrathofKahneman (@WKahneman) April 10, 2022
Peki ASEAN tam olarak nasıl bir açılıma sahip ve neden önemli?
Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği açılımına sahip olan ASEAN, en büyük 10 Güneydoğu Asya ülkesini içine alıyor. Bunlar Brunei, Kamboçya, Endonezya, Laos, Malezya, Myanmar, Filipinler, Singapur, Tayland ve Vietnam.
Söz konusu ülkelerin oluşturduğu milyarlarca dolarlık havale pazarının en büyüklerinden olan Ripple, aslında 2 yıldır bu alana yönelik çalışmalar yapmakta.
Bu da Ripple‘ın ne kadar kısa sürede ne kadar çok başarı elde ettiğini göstermekte.
Asya ve Pasifik ülkeleri dünyayı havale hacmi konusunda domine ederken, Ripple‘ın şimdi bu bölgenin önemli bir kısmında anılması büyük başarı.
Saçma sapan haber yapıp durmayın