İncil Ayetleri NFT’ye çevirildi ve satışa çıktı. İncil’in ilk beş kitabı Genesis, Exodus, Leviticus, Numbers ve Deuteronomy’ından toplam 5.844 ayeti NFT olarak satılıyor.
Özel koleksiyonlar haline getirilen ayetler İsrail’in CryptoVerses projesi kapsamında satılacak. Orijinal dili olan İbranice’de şifrelenen NFT’ler yatırımcıların ilgisini görüyor. CryptoVerses 2.02 Ethereum’a yani 8400 dolara bir ayet NFT’si satmış durumda.
Genesis’in 29:35 ayetini satın alan yatırımcının ismi açıklanmamış durumda. İnsanların kutsal değerlere fiyat biçmesi bazı kesimler tarafından tepki almaya başlamış durumda. İncil ayetlerinin satılmaması gerektiğini savunan Hristiyanlar olsa da bu şekilde ayetlerin her yere ve her sektöre gireceği için Hristiyan’lığın yaygınlaşacağını savunanlarda bulunmakta.
CryptoVerses’in kurucu ortağı Bendahan, şu açıklamalarda bulundu:
“Proje, binlerce yıllık küresel teknolojik gelişmeyi simgeliyor. İncil metni önce papirüs üzerine, ardından parşömenlere yazıldı.
15. yüzyılda matbaanın icadı ile İncil’in kitap olarak basımı başladı. Ses kaydının icadıyla birlikte sesli İncil versiyonları ortaya çıktı. 1990’da World Wide Web başlatıldığında, İncil İnternet üzerinden okunabiliyordu.
Şimdi blok zinciri çağındayız ve İncil ayetlerini blok zincirinde ilk şifreleyen ve herkesin İncil ayeti NFT’sine sahip olmasına izin veren ilk topluluk olmak bizim için bir onurdur.”
Her satılan NFT’de o objenin sanat eseri olması, kişiye özel ve bütün mülkiyetlerine sahip olunmasına alışılmıştı. Bu satılan NFT’lerde ise böyle bir şey asla olmadığını vurgulayan şirket, fiziksel bir öğe satın almakla hiçbir farkının olmadığını söylüyor.