ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz yıllarda kripto para sektörü hakkında çok sert kararlar alıyordu. SEC Başkanı Gary Gensler‘ın kripto para karşıtı bir kişilik olması, tüm SEC yöneticilerinin Bitcoin (BTC) ve altcoin‘lere savaş açmasına yol açtı.
ABD Başkanı Donald Trump‘ın hükümetin başına gelmesiyle birlikte SEC yönetimi ve başkanı değişti. Kısa süre önce ise geçici SEC Başkanı Mark Uyeda, SEC personeline kripto para saklama gerekliliklerini güçlendirecek bir yasa tasarısını yeniden incelemeleri talimatını verdi.
Joe Biden’ın yönetiminde 2023 yılında öne sürülen bu yasa tasarısı, kripto para şirketlerinin saklama konusunda hizmet vermesini zorlaştırıyordu. Yeni SEC yönetimi ise bu yasa tasarısını değiştirmesi planlanıyor.
Bu yasa tasarısı, kayıtlı yatırım danışmanlarına hizmet sağlayan saklama kuruluşlarının belirli gerekliliklere uymasını gerektirecek. Uyeda, bu gerekliliklere uymanın oldukça zor olduğunu inanıyor ve değiştirilmesi gerektiğini düşünüyor.
Geçici SEC Başkanı Uyeda, personelinden kripto para bölümünü tekliften çıkarmak için bir plan hazırlamalarını istedi ve düzenlenen borsaların kapsamını genişletme teklifinin kripto paraları içermemesi gerektiğini söylüyor.
Önümüzdeki süreçte kripto destekçisi yeni SEC yönetiminin alacağı kararlar, Bitcoin (BTC) ve altcoin’lerde yeni yükselişlerin yaşanmasını sağlayabilir.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!