Kripto para piyasası, lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) 46.000 dolara kadar çekilmesi ise kızıla boyandı. Bitcoin öncelikle 50.000 dolar, devamında ise 48.000 doları kaybederek son umudun 46.000 dolar olmasına yol açtı.
Bu karamsar ortamda bile yükseliş yaşayan veya tutunan bazı kripto para birimleri ise tahmin edileceği gibi dikkatleri üzerine çekti.
DeFi Projeleri Yine Yeşil
2021 yılında DeFi rallisini başlatan bazı kripto para birimleri, yeniden harekete geçti. Yearn Finance, Aave ve Compound gibi “blue chip” DeFi projeleri düşüşe rağmen iyi bir konumda.
Twitter’da da bir anda dikkat çeken bu durum, yeni bir DeFi dönemine gelinmiş olabileceğine işaret ediyor.
$YFI is up $11,000 in the past few days.
Looks like the market is starting to price in the new tokenomics structure. https://t.co/qCy92hHdql pic.twitter.com/faVgD9ZwVb
— Matias Dorta 🟢 (@mattdorta) January 3, 2022
Andre Cronje’nin başyapıtı olan YFI, son 7 günde %25 yükseliş elde etti. YFI, 30 günde ise %41 gibi bir performans ile çok kısa sürede 11.000 dolarlık artış yaşadı. An itibarıyla 39.000 dolardan işlem gören YFI, bunun öncesinde ise 41.000 doları gördü.
Bunun devamında Uniswap kripto para borsasının merkeziyetsiz kripto para birimi UNI de diğer projelere göre bir hayli iyi konumda. Bunun sebebi ise CivTrade isimli yeni alım satım çözümünün piyasaya sürülmesi oldu.
Ethereum ve Polygon ağlarında piyasaya sürülen CivTrade, yatırımcılara aynı merkezi bir borsada gibi emir defteri oluşturma imkanı veriyor. Bu da Uniswap üzerinde merkezi borsa tarzı alım satım şansı tanıyor.
Hype is growing for @Uniswap v3! Trade $UNI with #CivTrade will allow you to receive >17% tokens than with a traditional swap. #UseCivTrade !
Don't ask why, #WeAreCIV! Read below 🔍⬇️ pic.twitter.com/LTUfF0zs8o— ICEMAN (@GioCimmo) January 2, 2022
Son olarak ise Aave’nin (AAVE) 24 saat içerisinde %4, 14 günde ise %46 yükseldiği gözlerden kaçmıyor ve DeFi projeleri kesinlikle hareketlilik yaşıyor.