Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), her geçen gün itibarını artırmaya devam etmekte. ABD‘nin Bitcoin’i rezervlerine ekleyecek olması ve başkan Donald Trump‘ın BTC’ye destek vermesi, farklı ülkelerinde odaklarının kripto para sektörüne çevrilmesini sağladı.
Kısa süre önce Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkede kripto para madenciliği geliştirmeyi önerenlerin sayısının arttığını belirterek, hükümetin enerji şebekelerinin modernizasyonunu hızlandırmasını önerdi.
Lukaşenko, “dünyanın en büyük ekonomisi” olan ABD’nin kripto paralardan oluşan bir devlet rezervi oluşturmasını yakından takip ettiğini belirtti ve şu sözleri aktardı:
“Şu kripto para madenciliği işlemlerine yakından bakın bakalım. Bana giderek daha fazla insan öneriyor. Eğer bize faydası olacaksa bizde bu işi yapalım.
Elektriğimiz diğer ülkelere göre fazla, şu kripto paraları araştırsınlar. Dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD’nin izlediği yolu yakından takip etmemiz gerek.”
Belarus Devlet Başkanı, yetkililere “bürokratik engelleri kaldırmalarını” ve ülkede kripto sektörünün geliştirilmesi için harekete geçmelerini emretti.
Belarus Soruşturma Komitesi’nin yöneticisi Andrei Motolko, bazı iddiaların aksine Belarus’ta yabancı platformlar üzerinden kripto para ticaretinin yasaklanmadığını belirtmişti.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!