Dünyanın en büyük pazarları olan Hindistan ve Çin‘de halen kripto para birimleri beklenen ilgiyi görmeyi başaramadı. Dünya nüfusunun 7.75 milyar olduğu bilinirken, sadece Çin ve Hindistan’da 2.8 milyar insan yaşamakta.
Her ne kadar Çin ve Hindistan kripto para birimlerini benimsememiş olsa da, blok zinciri teknolojisini desteklemeye devam ediyor.
Birçok alanda blockchaini aktif olarak kullanan bu ülkeler, ilerleyen dönemlerde sektöre adapte olması halinde lider kripto para birimi Bitcoin milyonlarca insana ulaşmayı başaracak.
Dünya nüfusunun yüzde 35’ten fazlasını elinde barındıran Çin ve Hindistan’da kripto para birimleri için girişimler olsa da, hükümet yetkililerinin bunları baskıladığı görülüyor.
Hindistan’da bugün itibariyle bir yerel kripto para borsası olan Bitbns, Ripple, Dogecoin ve Shiba Inu için vadeli işlem ticaretini başlattı.
Kripto para sektöründeki volatilitenin yüksekliğinden ötürü birçok ülke bu varlıklarla vadeli işlem yapılmasına karşı olsa da, yavaş yavaş türev piyasalar dahi benimsenmeye başlıyor.
Çin ve Hindistan’ın sektör hakkındaki uygulanan yasak ve kısıtlamaları ortadan kaldırması, Bitcoin’in ciddi miktarda yükselmesini sağlayabilir.
Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE), dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi olduğu bilinmekte. BAE’de son dönemlerde kripto para sektörü adına atılan adımlar büyük umut vermekte.
Rusya’nın Ukrayna işgali esnasında SWIFT sisteminden çıkartılmasının ardından kripto para birimlerini kullanması da benimsenme oranının ne denli artış gösterdiğini kanıtlıyor.
Her ne kadar sektörde halen düşüşler meydana geliyor olsa da, büyük tabloya bakıldığı takdirde lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) daha yolun çok başında olduğu dikkat çekiyor.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!