Hükümetler son 20 yıl içerisinde çok farklı yerden daha farklı yere geldiler. Bünyelerinde alanının en iyisi genç isimlerden en yaşlı isimlere kadar insanlar barındıran hükümetler, özellikle devletlerin işlemesi ve en iyi düzeyde çalışması için atılacak birçok adımı zaten atıyorlar. Ancak devletleri yönetenler günümüzde bazı ülkelerde çok ama çok yaşlı durumdalar.
ABD, Türkiye ve diğer birçok ülkede devleti yöneten bazı isimler o kadar yaşlılar ki artık genç isimlerin yönetimde yer alması isteniyor. Eskiye oranla artık genç isimlerin ülkeleri çok daha iyi yönetecek pozisyonda oldukları, ancak bunu başaran ülke sayısının son derece az olduğuna değiniliyor.
ABD’de başkanlık yaşını 35’e düşürme çalışmaları devam ederken, bu sınırın 25 yaşa kadar düşürülmesi öneriliyor. Hatta bazı isimler 20 yaşa kadar bu sınırın düşürülmesi gerektiğini, ne kadar genç insan ülke yönetirse o kadar iyi sonuçlar alınacak ve daha iyi bir gelecek inşa edilecek olduğunu düşünüyorlar.
Gelişmemiş Ülkelerde 37 Yıl Görevde Kalan Liderler Var
Gelişmiş ve gelişmeye devam eden ülkelerin çoğunda (%99) liderlerin 2 dönemden daha fazla görevde kalmasına halk izin vermiyor. Sistem değişiklikleri engelleniyor ve ne kadar iyi yönetiyor olursa olsun 2 dönemden daha fazla görevde kalmasının önüne geçiliyor.
Liderlerin uzun süre ülkeleri yönetmesinin farklılıklar ve azınlıkların hakları gibi konular ile gelişim konusunda çok büyük sorunlar ortaya çıkardığından söz edilirken, artık günümüz teknoloji dünyasında hükümetlerin çok büyük sorunlarla karşı karşıya oldukları da gayet net biliniyor.
Sürekli gelişen teknoloji gençlerin daha iyi anlayabilecek bir konu iken, geçmişte en ufak teknolojik girişimlerde bulunmamış olan isimlerin günümüz teknolojisini kullanmakta bile zorlandığı açık bir gerçek.
ABD’de de çoğu genç seçmenin özellikle genç ancak güçlü lider istediklerinden söz edilirken, yaşlı liderlerin Blockchain ve diğer konularda adım atmakta geç kalabileceğinden söz ediliyor.
Hükümetler Zorda
Hükümetler hiç beklemedikleri bir anda kripto para ifadesi ile tanıştı. Bu ifade özellikle Hindistan’da Modi hükümetini çok rahatsız etti ve bazı demokratik olmayan hükümetleri çok zorladı. Bazı ülkelerde ise hükümetler kripto para birimleri dolayısı ile paranın değerini korumak, aynı zamanda demokratik adımlar atmak için uygulamadıkları yasaklar yerine alternatifler üzerinde çalışmaya başladılar.
Kripto para kullanan devlet başkanı olup olmadığı bilinmezken, bazı devlet başkanlarının özellikle rüşvet ve benzer konularda ödemeler alan gelişmemiş ülkelerdeki devlet başkanlarının kripto paraları kullandığına yönelik iddialar var.
Bunun yanında hükümetleri son yıllarda en fazla zorlayan konulardan bir tanesi bugün Blockchain teknolojisi. Eğer ki en ufak yanlış adım atılırsa diğer ülkelerin gerisinde kalma endişesi bir yanda dururken, bir yanda ise yeni atılması gereken Blockchain adımlarının atılmaması durumunda ülkelerin gelecekte büyük ekonomik ve sosyal kayıplar yaşaması durumu mevcut. Tüm bu sorunlar söz konusu olunca ülkelere daha cesaretli ve daha iyi adımlar atan liderlerin gerekli olduğundan söz ediliyor.