Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) uzmanlar, kısıtlayıcı mali düzenlemelere sahip ülke sakinlerinin sınır ötesi işlemleri güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için giderek daha fazla lider kripto para birimi Bitcoin‘e (BTC) yöneldiğini söyledi.
Yüksek enflasyonun olduğu ülkelerde Bitcoin, serveti koruma ve ödeme yapma aracı görevi görüyor. Gelişmekte olan ülkelerin sakinleri, geleneksel bankacılık sistemlerinin ve mali otoritelerin sermaye kontrollerini atlatmak için BTC kullanıyor.
Özellikle insanların ekonomik sıkıntı yaşadığı bölgelerde daha çok BTC’yi kullandığını paylaşan IMF uzmanları, konu ile ilgili raporda şu sözlere yer verdi:
“Bitcoin (BTC) işlemleri, yüksek enflasyonlu ülkelerdeki insanlara tasarrufları istikrara kavuşturma ve yerel para birimleriyle mümkün olmayan koşullarla küresel ticarete katılma fırsatı sunuyor.
Ancak Bitcoin’in sağladığı gözetim ve anonimlik eksikliği, düzenleyicilerin kara para aklama gibi yasa dışı faaliyetleri önlemek amacıyla işlemleri izleme ve kontrol etme çabalarını daha karmaşık hale getirmekte.”
Statista’nın paylaştığı verilere göre kripto para işlem değeri en büyük ülkeler listesinde dördüncü ülke olarak konumlanıyor. Türkiye’de kripto işlemi yapan kullanıcıların sayısının 2028 yılına kadar 15,25 milyonu aşması bekleniyor.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!