Bitcoin (BTC)FED Başkan Yardımcısı'nın Açıklamaları, Bitcoin'i (BTC) Etkileyecek mi?

FED Başkan Yardımcısı’nın Açıklamaları, Bitcoin’i (BTC) Etkileyecek mi?

Kripto paralar için yeni düzenlemeler kapıda.

Takip et blank

Kripto para birimleri, ABD borsaları ile korele bir şekilde hareket ediyor. ABD’nin ekonomik verilerinden etkilenmeye devam eden Bitcoin, bugün itibariyle yukarı yönlü hareketler sergilemekte.

Amerikan Merkez Bankasının (FED) aldığı faiz kararları, küresel piyasaların yönünü tayin etmekte. Bugün itibariyle ise FED başkan yardımcısı Lael Brainard, kripto paralar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bank of England Konferansı’nda konuşan FED başkan yardımcısı, kripto para birimlerinin düzenlenmesi gerektiğini savunuyor.

Kripto paraların şimdilik küresel finans sektörü için bir risk oluşturmadığını aktaran Brainard, en kısa sürede bu sektör adına yeni adımların atılmasını istiyor.

FED başkan yardımcısı Lael Brainard, kripto paralar hakkında yaptığı açıklamalarda şu sözlere değinmesi yatırımcıların dikkatini çekti:

“Kripto ekosistemi, finansal istikrar için risk oluşturabilecek kadar büyük veya birbirine bağlantılı hale gelmeden önce, kripto finansal sisteminin sağlam bir şekilde düzenlenmesi için temellerin şimdiden oluşturulması önemlidir”

Kripto sektörünün düzenlenmesi için temellerin şimdiden atılması gerektiğini söyleyen FED yetkilisi, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

“Bir hizmet daha ucuz veya daha verimli göründüğünde, bu avantajın gerçek inovasyondan mı yoksa mevzuata uyumsuzluktan mı kaynaklandığını anlamak önemlidir”

Yaptığı açılış konuşması sırasında Bitcoin‘in yaşadığı sert düşüşlere de değinen FED başkan yardımcısı, lider kripto para biriminin sadece 3 ayda yüzde 60 oranında düşüş yaşamasını vurguladığı görüldü.

Son dakika haber ve analizlerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımızı ve Twitter hesabımızı hemen takip edin!

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Haberler

Haftaya Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmelere Dikkat!

Kripto para sektöründe bir haftayı daha geride bırakıyoruz. Şuan itibariyle kripto yatırımcılarının gözleri artık yeni haftaya çevrildi. Yeni hafta özelinde gelecek haberler ve yapılacak...

Bitcoin ve Altcoin’lerde Haftalık Kapanış Öncesi Ani Düşüşler Yaşanıyor! Son Durum Ne?

Kripto para sektöründe hafta sonlarında genel olarak yatay hareketler meydana gelse de, bugün durumlar değişti. Haftalık kapanış öncesinde hareketlenen lider kripto para birimi Bitcoin...

Justin Sun, Binance’e Bitcoin (BTC) Transfer Ediyor! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en önemli aktörlerinden bir tanesi olan Tron kurucusu Justin Sun, attığı adımlarla yatırımcıların dikkatini çekmekte. Birçok küçük kripto para yatırımcısı Justin...

ABD’li Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’in (BTC) Yükselişe Geçeceği Tarihi Açıkladı!

Amerikan yatırım fonu Transform Ventures'ın kurucusu Michael Terpin, Ekim ve Kasım aylarının lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için tarihsel olarak iyi aylar olduğunu...

Crypto Capo, Bitcoin’deki Son Durumu Yorumladı! İşte BTC İçin Söyledikleri…

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, yaptığı yorumlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde daha çok çöküş tahminleri ile...

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Olacak! İşte Veriler…

Kilit açılımları kripto varlıkların fiyat hareketlerini derinden etkileyebiliyor. Altcoin’ler genellikle piyasaya yeni arz girişi nedeniyle satış baskısı ile karşılaşmakta. Kripto para yatırımcıları da bu sebepten...