Bitcoin (BTC)Binance'in Bitcoin (BTC) Müjdesi, Bu 2 Altcoin İçin Tehdit Oluşturuyor!

Binance’in Bitcoin (BTC) Müjdesi, Bu 2 Altcoin İçin Tehdit Oluşturuyor!

Binance'den Bitcoin için kritik hamle.

Takip et blank

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Binance, kripto sektörü hakkında kritik kararlar almaya devam ediyor. Ayı piyasasında Bitcoin severleri korumayı amaçlayan Binance, yeni bir müjde ile yatırımcıların karşısına çıktı.

Binance 2017 yılında kuruldu. Kuruluşunun 5. yılına özel Bitcoin alım satımlarından işlem ücreti almayacağını duyuran popüler borsa, Binance US‘un geçtiğimiz günlerde getirdiği yeniliği global borsaya da getirmiş durumda.

Binance borsası yaptığı açıklamalara göre artık spot Bitcoin ticaretinde, şu paritelerden işlem ücreti almayacak:

BTC/AUD, BTC/BIDR, BTC/BRL, BTC/BUSD, BTC/EUR, BTC/GBP, BTC/RUB, BTC/TRY, BTC/TUSD, BTC/UAH, BTC/USDC, BTC/USDP ve  BTC/USDT.

Bu paritelerin içerisinde Türk lirasının da bulunuyor olması, birçok Türk kripto para yatırımcısını sevindirmişe benziyor.

Binance, Hangi Kripto Paraları Tehdit Ediyor?

Binance‘in yerel tokeni olan BNB, yapılan ticaretlerde komisyon ücreti olarak kullanıldığında yüzde 25’lik bir indirim sağlıyordu.

Bu atılan hamlenin ardından sonra ise Binance‘deki en büyük işlem hacmine sahip kripto para birimi olan Bitcoin‘den bu karlılık oranı artık gelmeyecek.

Keza Binance‘in ABD dolarına stablecoini olan BUSD‘da bu işlem ücretlerindeki indirim nedeniyle tercih ettiği bilinmekteydi. BNB ve BUSD‘un elindeki bazı özellikleri ortadan kaldıran Binance CEO’su, BNB‘nin yükselişini sekteye uğratabilir gibi gözüküyor.

Her ne kadar bu işlem ücretleri çok önemli olmadığı tahmin edilse de, yüksek miktarda işlem yapan yatırımcılar, Binance Coin‘in bu özelliğinden ötürü BNB tuttukları biliniyordu.

İlerleyen süreçte devasa BNB yatırımcılarının her ne kadar çok yüklü miktarda satış yapması beklenmese de, yine de bu hamlenin 2 altcoin için olası bir tehdit olduğu görülüyor.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

Son dakika haber ve analizlerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımızı ve Twitter hesabımızı hemen takip edin!

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Haberler

Haftaya Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmelere Dikkat!

Kripto para sektöründe bir haftayı daha geride bırakıyoruz. Şuan itibariyle kripto yatırımcılarının gözleri artık yeni haftaya çevrildi. Yeni hafta özelinde gelecek haberler ve yapılacak...

Bitcoin ve Altcoin’lerde Haftalık Kapanış Öncesi Ani Düşüşler Yaşanıyor! Son Durum Ne?

Kripto para sektöründe hafta sonlarında genel olarak yatay hareketler meydana gelse de, bugün durumlar değişti. Haftalık kapanış öncesinde hareketlenen lider kripto para birimi Bitcoin...

Justin Sun, Binance’e Bitcoin (BTC) Transfer Ediyor! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en önemli aktörlerinden bir tanesi olan Tron kurucusu Justin Sun, attığı adımlarla yatırımcıların dikkatini çekmekte. Birçok küçük kripto para yatırımcısı Justin...

ABD’li Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’in (BTC) Yükselişe Geçeceği Tarihi Açıkladı!

Amerikan yatırım fonu Transform Ventures'ın kurucusu Michael Terpin, Ekim ve Kasım aylarının lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için tarihsel olarak iyi aylar olduğunu...

Crypto Capo, Bitcoin’deki Son Durumu Yorumladı! İşte BTC İçin Söyledikleri…

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, yaptığı yorumlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde daha çok çöküş tahminleri ile...

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Olacak! İşte Veriler…

Kilit açılımları kripto varlıkların fiyat hareketlerini derinden etkileyebiliyor. Altcoin’ler genellikle piyasaya yeni arz girişi nedeniyle satış baskısı ile karşılaşmakta. Kripto para yatırımcıları da bu sebepten...