Bitcoin (BTC)Bitcoin'de (BTC) Gözler FED'e Çevrildi, Sert Hareketler Gelebilir!

Bitcoin’de (BTC) Gözler FED’e Çevrildi, Sert Hareketler Gelebilir!

FED tutanakları, Bitcoin'i etkileyecek mi?

Takip et blank

Amerikan Merkez Bankasının (FED) küresel finans piyasalarını derinden etkilediği biliniyor. Kripto paraları da yoğun bir şekilde etkisi altına alan FED, aldığı faiz kararları ile Bitcoin‘de trendi tayin etmekte.

Enflasyon artışlarından ötürü şahin faiz kararları aldığı görülen FED, ABD borsalarını ve kripto paraları etkiliyor. Yarın itibariyle ise Amerikan Merkez Bankası, son FOMC toplantısının tutanaklarını açıklayacak.

6 Temmuz TSİ 21.00’da açıklanacak olan bu tutanaklar, 27 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek olan faiz artışlarının ilk sinyali olması bekleniyor.

8 Temmuz tarihinde ise Amerika Birleşik Devletlerinde, son işsizlik oranlarının açıklanması bekleniyor. Bu verilerin ışığında ise kripto paralarda volatil hareketler meydana gelebilir gibi gözükmekte.

blank

ABD Enflasyon Verileri, Bitcoin’de Bir Kriz Başlatabilir!

Amerika Birleşik Devletleri, 13 Temmuz tarihinde enflasyon verisini açıklayacak. Şuan itibariyle başarılı bir veri sağlayıcısı olan İnvesting’in aktardıklarına göre, beklentiler enflasyonun yükseleceği yönünde.

Yüzde 8.7 oranına yükselmesi beklenen enflasyon verileri, Amerikan Merkez Bankasının (FED) 27 Temmuz tarihinde çok daha şahin faiz artış kararları almasına sebebiyet verebilir gibi gözüküyor.

Temmuz ayında çok sert hareketler sergilemesi beklenen Bitcoin ve altcoinler, birçok yatırımcının zarar etmesine sebebiyet verebilir.

Her ne kadar şuan itibariyle lider kripto para birimi olan Bitcoin 20 bin dolar seviyelerinden tutunmaya çalışıyor olsa da, olası bir enflasyon ve faiz oranı artışı BTC‘nin 15 bin dolara kadar düşüş yaşamasına neden olabilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

Son dakika haber ve analizlerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımızı ve Twitter hesabımızı hemen takip edin!

3 Yorum

  1. El Salvador başkanının sözünü hatırlatırım:
    Bir gün tüm zenginler 1 Bitcoin sahibi olmak istese, hepsine yetecek kadar Bitcoin yok.
    Bu durumda Bitcoin 1 milyon doları görse az.

  2. Uzun vade hocam. Uzun vade düşünürsen ve planlarsan, bütçenin ihtiyacın olmayanı kadar yatırım yaparsan bu haberlerin hiç bir önemi yok. Bitcoin halen zerre kadar anlaşılmamış durumda insanlık tarafından. Biraz da kasıtlı anlaşılması istenmiyor. Bitcoin enflasyona karşı en iyi yatırım aracıdır. Enflasyon yükseliyorsa bitcoinin uçması lazım. Bitcoin finansal özgürlüktür. Paradan para kazananların sonudur. Bitcoin hisse senedi değildir. Bunları bilerek uzun vadeli düşünürseniz çok kazanırsınız.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Haberler

Haftaya Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmelere Dikkat!

Kripto para sektöründe bir haftayı daha geride bırakıyoruz. Şuan itibariyle kripto yatırımcılarının gözleri artık yeni haftaya çevrildi. Yeni hafta özelinde gelecek haberler ve yapılacak...

Bitcoin ve Altcoin’lerde Haftalık Kapanış Öncesi Ani Düşüşler Yaşanıyor! Son Durum Ne?

Kripto para sektöründe hafta sonlarında genel olarak yatay hareketler meydana gelse de, bugün durumlar değişti. Haftalık kapanış öncesinde hareketlenen lider kripto para birimi Bitcoin...

Justin Sun, Binance’e Bitcoin (BTC) Transfer Ediyor! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en önemli aktörlerinden bir tanesi olan Tron kurucusu Justin Sun, attığı adımlarla yatırımcıların dikkatini çekmekte. Birçok küçük kripto para yatırımcısı Justin...

ABD’li Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’in (BTC) Yükselişe Geçeceği Tarihi Açıkladı!

Amerikan yatırım fonu Transform Ventures'ın kurucusu Michael Terpin, Ekim ve Kasım aylarının lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için tarihsel olarak iyi aylar olduğunu...

Crypto Capo, Bitcoin’deki Son Durumu Yorumladı! İşte BTC İçin Söyledikleri…

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, yaptığı yorumlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde daha çok çöküş tahminleri ile...

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Olacak! İşte Veriler…

Kilit açılımları kripto varlıkların fiyat hareketlerini derinden etkileyebiliyor. Altcoin’ler genellikle piyasaya yeni arz girişi nedeniyle satış baskısı ile karşılaşmakta. Kripto para yatırımcıları da bu sebepten...