Bitcoin (BTC)Bitcoin’de Kritik Bir Ayı Sinyali Geldi!

Bitcoin’de Kritik Bir Ayı Sinyali Geldi!

Bitcoin ATM sayıları tekrar düşüşe geçti

Takip et blank

Başlangıcından bu yana, Bitcoin ATM’leri uygulandıkları ülkelerde önemli bir araç olduğunu göstermeyi başardı. Yatırımcılar, cüzdanlarını bu makinelerine bağlayarak anında nakit olarak çekim yapabilirler.

2022 ortasına yaklaşırken, bu yıl dünya çapında Bitcoin ATM kurulumları tüm zamanların zirve seviyelerine ulaşamayacak gibi gözüküyor.

Mayıs ayı boyunca, dünya çapında 202 yeni kripto para ATM‘si kuruldu ve bu sayının ise son üç yılın en düşük seviye olması dikkat çekiyor.

Ocak ve Şubat 2022 aylarında, küresel olarak toplamda 1.817 kripto para ATM‘si kurulmuştu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı döneminde ise 2.435 kripto ATM’si kuruldu.

Bitcoin‘in 69.000 dolar seviyelerinden düşüş yaşamasıyla birlikte kurulan ATM sayılarında da %25’lik bir azalma göze çarpmakta.

Bitcoin ATM‘lerinin kurulmaya devam etmesi, kripto sektörünün benimsenmesi için çok önemli bir metrik olduğu dikkat çekiyor.

ATM’ler sayesinde kripto paralar ile ödemelerin yaygınlaşması beklenmekte. Ülkemizde dahi şuan itibariyle birçok Bitcoin ATM’si bulunuyor.

Kripto severlerin dikkatini çeken Bitcoin ATM‘leri aldıkları komisyon oranları ile bazı yatırımcıların tercih etmemesini sağlamakta.

Bitcoin ATM’lerinin kullanımının yaygınlaşması için üretici firmaların aldıkları komisyon oranlarını düşürmeye başlaması gerekiyor.

Daha çok genel kullanıcıya uygun olan ATM’ler devletlerinde dikkatini çekmekte. Türkiye‘de bu ATM’ler konusunda bir kanun bulunmazken, ilerleyen günlerde onaylanacak olan kripto para yasa tasarısının içerisinde bu konu ile ilgili maddelerinde yer aldığı görülebilir.

Son dakika haber ve analizlerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımızı ve Twitter hesabımızı hemen takip edin!

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Haberler

ABD’li Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’in (BTC) Yükselişe Geçeceği Tarihi Açıkladı!

Amerikan yatırım fonu Transform Ventures'ın kurucusu Michael Terpin, Ekim ve Kasım aylarının lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için tarihsel olarak iyi aylar olduğunu...

Crypto Capo, Bitcoin’deki Son Durumu Yorumladı! İşte BTC İçin Söyledikleri…

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, yaptığı yorumlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde daha çok çöküş tahminleri ile...

Kripto Balinaları, Ethereum (ETH) ve Bu Popüler Altcoin’de Satış Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle kayda değer bir hareketlilik olmasa da, balinaların alım satımlara devam ettiği görülüyor. Bazı küçük kripto para yatırımcıları da,...

Binance’deki Bu Popüler Altcoin’in Ekibi, Kendi Ürününde Satış Yapıyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan SushiSwap (SUSHI), son süreçte kripto piyasasının gündeminden düştü. Önceki dönemlerde çok daha fazla...

Bitfinex Uzmanları, Bitcoin (BTC) Hakkında Yeni Bir Rapor Paylaştı!

Popüler kripto para borsası Bitfinex'deki analistler, lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) güvenilir bir finansal varlık olduğuna inanıyor. Uzmanlara göre Bitcoin'in (BTC) değeri, dünyada...

Piyasa Uzmanları, Bitcoin ve ETH’deki Gidişatı Yorumladı! İşte Veriler…

Kripto para sektöründe geçtiğimiz hafta fazlasıyla çalkantılı geçti. Çok sert düşüş ve yükselişler gerçekleştiren lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), birçok yatırımcısının ilgisini üzerine...