AnalizBitcoin Fiyatı 2020 Yılının En Yüksek Seviyesi Olan 12.865 Dolara Yükseldi: Alım...

Bitcoin Fiyatı 2020 Yılının En Yüksek Seviyesi Olan 12.865 Dolara Yükseldi: Alım Yapmak İçin Uygun Dönem Mi?

Bitcoin fiyatı beklenmedik düzeyde yükseldi. Peki sonraki hamle ne olacak?

Takip et blank

Bitcoin fiyatı bugün 2020 yılının en yüksek seviyesi olan 12.865 dolar seviyesine yükseldi. Peki bu yükselişin nedenleri neydi? Bir süredir devam eden yükselişler zaten az az piyasada yatırımcıların daha fazla yatırım yapmasında etken olmuştu.

Ancak kısa süre içerisinde bu kadar yükseliş olabileceğine dair bir beklenti pek fazla yoktu. Bazı analistler fiyatların yükselmeye devam edeceğinden söz etmişlerdi ve 3 ay içerisinde 20.000 doların görüleceği tahminlerinde bulunarak 14.000 dolar ve 14.300 dolar aralığındaki seviyenin yakın zamanda olabileceğine işaret ediyorlardı.

Bugün 20.000 dolar beklentisine giden yolda ilk büyük hamle gerçek oldu ve 12.865 dolar seviyesine yükselen Bitcoin son ayların en büyük rekorunu kırmış oldu. Bitcoin’in bu yükselişi ile beraber çok sayıda yatırımcı yeniden piyasada yatırım yapmayı düşünürken bazı yatırımcılar ise yükselişin nedenini merak etmeye başladı.

PayPal Etkili Oldu!

Bitcoin fiyatının 12.865 dolar seviyesine yükselmede en etkili sebep olarak bugün ABD merkezli ödemeler devi olan PayPal’ın 2021 yılından itibaren kripto para birimi borsası gibi hizmet vereceğini açıklaması ve aynı zamanda kripto para ile ödeme altyapı sağlayıcısı hizmeti sunacağını açıklamasından kaynaklandı. PayPal’dan yapılan bu açıklamanın ardından dakikalar içerisinde harekete geçen Bitcoin fiyatı 12.865 dolara ulaşarak ardından küçük bir geri sekme yaşadı.

Bitcoin fiyatında yaşanan bu büyük yükseliş ile beraber son 24 saat içerisinde artış 1.000 dolar seviyesine ulaşırken özellikle de piyasadaki bu yükselişlerin ne kadar süre ve nereye kadar devam edeceği merak konusu oldu.

Bitcoin Alalım Mı, Bekleyelim Mi?

Analistlerin bile bu kadar hızlı bir yükseliş beklemediği bugün yaşanan durum geçen gün yaşanan Square senaryosuna benziyor. Twitter CEO’su Jack Dorsey tarafından yönetilen Square, 50 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıkladıktan hemen sonra piyasada çok ciddi bir yükseliş trendi başlamıştı. Başlayan bu trend şimdi ise PayPal’dan gelen haberle devam ediyor.

Özellikle bugün alım yapacak olan yatırımcıların çok kısa süre içerisinde daha yüksek kazanç elde edebileceğine mümkün gözüyle bakan analistler, en yüksek seviyeler olan 12.800 dolar seviyesinden alımın bazı riskleri de beraberinde getirebileceğinin unutulmaması gerektiğini yatırımcılara hatırlatıyor.

Eğer ki bu dakika Bitcoin’e yatırım yapacaksanız çok kısa vadeli değil kısa-orta vadeli yatırımın daha doğru bir tercih olabileceği Bitcoin analistlerince belirtilmekte.

*Bu içerik Kriptopiyasasi.com’a özel olarak üretilmiştir. Herhangi bir yatırım önerisi veya tavsiyesi niteliğinde değildir.

Son dakika haber ve analizlerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımızı ve Twitter hesabımızı hemen takip edin!

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Haberler

SON DAKİKA: ABD’de Üretici Enflasyonu Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), geleneksel finans piyasalarını ve kripto para sektörünü derinden etkiliyor. Bugün itibariyle para piyasalarında gözler...

SON DAKİKA: ABD Enflasyon Verileri Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe ve geleneksel finans piyasalarında gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmişti. ABD cephesinden gelen ekonomi verileri, dolara endeksli tüm yatırım...

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Binance, Bu Yapay Zeka Projesine Yatırım Yaptı!

Kısa bir süre önce gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, Sahara AI isimli yapay zeka projesine yatırım yaptı....

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Marjinden Delist Edecek!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle bazı altcoin işlem çifti delist kararları aldığını duyurdu. İşlem hacmi düşük altcoin paritelerini platformundan kaldırma...

SICAK GELİŞME: Binance’deki Bu Altcoin Büyük Haberin Tarihini Açıkladı, Fiyat Tepki Verdi!

Kısa bir süre önce gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş popüler bir altcoin olan Synthetix (SNX), 15 Eylül tarihinde "Snaxchain" isimli...

SICAK GELİŞME: Mt.Gox’un 1.95 Milyar Dolarlık Bitcoin Cüzdanı, BTC Transferlerine Başladı!

Son dakikalarda başarılı veri sağlayıcısı olan Arkham'ın aktardığı bilgilere göre 1.95 milyar dolarlık Bitcoin'in (BTC) bulunduğu Mt.Gox cüzdanında test BTC transferleri başladı. Uzmanlar ilk...