Bitcoin (BTC)Ukrayna Bankaları, Bitcoin (BTC) Alımını Geçici Olarak Yasakladığını Duyurdu!

Ukrayna Bankaları, Bitcoin (BTC) Alımını Geçici Olarak Yasakladığını Duyurdu!

Ukrayna'da, grivna ile Bitcoin alımına yasak!

Takip et blank

Dünyanın gözünü kulağını çevirdiği Ukrayna‘da kritik kararlar alınmaya devam ediyor. Ukrayna’da yerel bankalar Grivna ile BTC alımını yasakladı.

Rusya – Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte kripto topluluğu Ukrayna’ya bir dolu yardım yapmıştı. Kripto paralar ile bağış kampanyası dahi başlatan hükümet, Bitcoin ve kripto paralara destek vermeye karar vermişti.

2021 yılının sonlarına doğru Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski‘nin önüne gelen dijital varlık yasa tasarısı, Zelenski ve Ukrayna meclisi olarak bilinen Verkhovna Rada tarafından reddedildi.

Rusya – Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte tabiri caizse yalnız kalan Ukrayna en büyük desteği yine kripto topluluğundan gördü.

Bu destekleri karşılıksız bırakmak istemeyen Zelenski, kripto para bağışı yapan yatırımcıları NFT ile ödüllendirme kararı almıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise tekrar Verkhovna Rada ve Zelenski’nin onayına sunulan dijital varlık yasa tasarısı bu sefer onaylanarak meclisten geçti.

Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul eden Ukrayna, bu kararın birkaç gün ardından ise şok bir karar almış durumda.

Yerel bankalar üzerinden Ukrayna grivnası ile Bitcoin alımını yasaklayan Ukrayna hükümeti, bu yasakların ise sadece savaş nedeniyle olduğunu ve savaş bitiminden sonra yasakların kalkacağını söylüyor.

Gelişen olaylar ardından Binance Ukrayna, Twitter üzerinden şu açıklamalarda bulundu:

“PrivatBank’ın tüm kripto para borsalarında Grivna ile bağlantılı işlemleri iptal ettiğinisize bildirmek isteriz.”

“Diğer bankalarda her an benzer bir karar verebilir bu süreçte eşler arası (P2P) hizmetini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.”

PrivatBank’ın böyle bir yasak başlattığını aktaran Binance Ukrayna, diğer bankalarında benzer kararlar alabileceğini söylüyor.

Son dakika haber ve analizlerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımızı ve Twitter hesabımızı hemen takip edin!

1 Yorum

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Haberler

ABD’li Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’in (BTC) Yükselişe Geçeceği Tarihi Açıkladı!

Amerikan yatırım fonu Transform Ventures'ın kurucusu Michael Terpin, Ekim ve Kasım aylarının lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için tarihsel olarak iyi aylar olduğunu...

Crypto Capo, Bitcoin’deki Son Durumu Yorumladı! İşte BTC İçin Söyledikleri…

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, yaptığı yorumlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde daha çok çöküş tahminleri ile...

Haftaya Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmelere Dikkat!

Kripto para sektöründe bir haftayı daha geride bırakıyoruz. Şuan itibariyle kripto yatırımcılarının gözleri artık yeni haftaya çevrildi. Yeni hafta özelinde gelecek haberler ve yapılacak...

Justin Sun, Binance’e Bitcoin (BTC) Transfer Ediyor! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en önemli aktörlerinden bir tanesi olan Tron kurucusu Justin Sun, attığı adımlarla yatırımcıların dikkatini çekmekte. Birçok küçük kripto para yatırımcısı Justin...

Kripto Balinaları, Ethereum (ETH) ve Bu Popüler Altcoin’de Satış Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle kayda değer bir hareketlilik olmasa da, balinaların alım satımlara devam ettiği görülüyor. Bazı küçük kripto para yatırımcıları da,...

Bitcoin’de (BTC) Kritik Metrikler Tekrardan Boğaya Döndü!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) geçtiğimiz dönemde yaşadığı devasa çöküş sonrasında yaşadığı ani toparlanma, kripto para...