MetaverseGoogle Trends, NFT ve Metaverse Yatırımcılarına Kötü Haberi Verdi!

Google Trends, NFT ve Metaverse Yatırımcılarına Kötü Haberi Verdi!

NFT ve metaverse aranmaları düşüyor.

Takip et blank

2021 yılı sadece altcoinlerin değil, aynı zamanda NFT ve metaverse dünyasının yılı oldu. Özellikle NFT’lerin elde ettiği ilgi, kripto para sektörünün tanınmasına büyük katkı sağladı.

Yılın sonlarında metaverse odaklı projelere yönelik ilgi de artışa geçmiş durumda. Şimdi ise iki alanda da ciddi bir düşüş gözlemleniyor.

Google Trends, Sert Düşüş Gösteriyor

Google Trends verilerine bakıldığında, savaşın belirsizliğe sürüklediği kripto para sektöründe en çok darbeyi yiyen alanlardan birkaçının NFT’ler ve metaverse olduğu görülmekte.

Arama motorunun verilerine göre insanların NFT’lere ve metaverse odaklı projelere yönelik ilgisi çabuk söndü.

blank

Özellikle NFT piyasası, hareketli geçen bir yılın sonunda konsolidasyona başlamış gibi gözüküyor. DappRadar verilerine göre 2020 yılında NFT’lerin toplam piyasa değeri 100 milyon dolar seviyesindeyken 2021 yılında bu miktar 25 milyar dolara ulaştı.

NFT aramalarındaki sert düşüşe karşın sektör hala değerinin bir kısmını koruyor ancak durum endişe verici bir hal almaya başladı. Özellikle gaming ve spor odaklı NFT projeleri, ciddi anlamda değer kaybetti.

Axie Infinity 2021 yılında rekor kırdıktan sonra bir düşüş dönemi yaşasa da hayatta kalmaya devam ediyor. Gaming odaklı proje geçtiğimiz ay 4 milyar dolarlık toplam satış seviyesine ulaştı.

Metaverse dünyası da NFT’ler ile birlikte acı çekmekte. Yakın zamanda Advokate Group tarafından yapılan bir araştırmada, Meta gibi devlerin metaverse projelerine %80 oranında güvensizlik duyulduğunu ortaya koymuştu.

NFT’ler ve metaverse arasındaki bağlantı da düşünüldüğünde iki etkenin birbirini devamlı olarak olumsuz etkilediği söylenebilir.

Bu gelişmelere rağmen 2022 yılı için NFT ve metaverse ürünlerinde yükseliş umutları, spesifik ve başarılı projeler için devam ediyor.

İlgili Haber
2022 Yılında En Çok Yükselebilecek Olan Metaverse Projesi Hangisi?
Son dakika haber ve analizlerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımızı ve Twitter hesabımızı hemen takip edin!

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Haberler

Bitcoin Yatırımcıları Dikkat: FED Yöneticileri, ABD Ekonomisini Yorumladı!

Son süreçte ABD Merkez Bankasının (FED) faiz indirimlerine halen başlamamış olması, ABD'deki resesyon korkularının artmasına sebebiyet vermişti. Bu gelişmeler ışığında geleneksel finans piyasalarında ve...

ABD’li Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’in (BTC) Yükselişe Geçeceği Tarihi Açıkladı!

Amerikan yatırım fonu Transform Ventures'ın kurucusu Michael Terpin, Ekim ve Kasım aylarının lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için tarihsel olarak iyi aylar olduğunu...

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Yol Haritasına Ekledi!

Kısa bir süre önce gelen bilgilere göre ABD merkezli dev kripto para borsası Coinbase, Across Protokol (ACX) isimli altcoin'i listeleme yol haritasına ekledi. Coinbase'in...

Binance’deki Bu Metaverse Altcoin’i, Samsung ile Anlaşma İmzaladı!

2021 yılındaki boğa sezonunun yıldızları metaverse altcoin'leri olmuştu. Çok sert yükselişler gerçekleştirmeyi başaran bu altcoin'ler, birçok kripto para yatırımcısının dikkatini çekmişti. Her ne kadar...

Bitcoin Borsası Coinbase’den, Bu Altcoin’e Müjdeli Bir Haber Geldi!

ABD merkezli en büyük kripto para borsası olan Coinbase, aldığı kararlar ile kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkiliyor. Popüler borsa yakın tarihli paylaştığı bir duyuruda,...

Galatasaray Başkanı Özbek, Canlı Yayında Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu!

Ülkemizin en büyük spor kulüplerinden bir tanesi olan Galatasaray, kısa bir süre önce başarılı zincir içi veri analitik platformu Arkham (ARKM) ile bir sponsorluk...