Bitcoin (BTC)SEC Başkanı Gary Gensler’dan Kripto Para Borsalarına Uyarı!

SEC Başkanı Gary Gensler’dan Kripto Para Borsalarına Uyarı!

ABD kripto para borsalarına baskı yapmaya devam ediyor.

Takip et blank

Dünya üzerinde son gerçekleşen haberler ardından kripto paralar yaygınlaşmaya devam ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) vatandaşlar arasında artışa geçen kripto paralara düzenleme getirmek istiyor.

SEC başkanı Gary Gensler, kripto para borsalarına ve kripto paralara birer denetleyici kurum atanması gerektiğini savundu.

Yahoo Finance’in baş editörü ve Amerikalı bir gazeteci olan Andy Serwer ile gerçekleştirdiği röportajda; Gensler, kripto para borsalarına daha geniş regülasyonlar getirilmesi gerektiğini düşünüyor.

An itibariyle bulunan yasanında gayet açık ve net olduğunu söyleyen Gensler, kripto para borsalarının bu yasayı ihlal etmeyi düşünmemeleri dahi gerektiğini vurguladı.

Gary Gensler, Coinbase, BlockFi ve diğer büyük kripto para borsalarının SEC’e ön kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi. SEC üzerinde kaydı bulunmayan borsaları ise yasa dışı olarak tanımladı.

SEC başkanı konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Kripto para borsaları ya SEC’e kayıtlı bir şekilde faaliyet gösteriyordur, ya da faaliyetlerini yasadışı sürdürüyordur, bunun başka bir yorumu yok.”

Kripto para borsalarının faaliyetlerini ya SEC’e kayıtlı bir şekilde sürdürdüklerini yada yasa dışı hareket ettiklerini vurgulayan Gensler, bu yasanın başka bir yorumu olmadığını söylüyor.

ABD, kripto paraları ve kripto para borsaları kontrolü altında tutmak için çalışmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ise SEC üzerinde halen bir kaydı bulunmamakta.

ABD ve SEC’in verdiği kararlara pek uygun hareket etmeyen Binance, kripto paraların birer özgürlük timsali olduğunu düşünüyor. Yapılan yaptırım ve yasakların ise kripto paraların doğasına aykırı olduğuna inanmakta.

Son dakika haber ve analizlerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımızı ve Twitter hesabımızı hemen takip edin!

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Haberler

Haftaya Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmelere Dikkat!

Kripto para sektöründe bir haftayı daha geride bırakıyoruz. Şuan itibariyle kripto yatırımcılarının gözleri artık yeni haftaya çevrildi. Yeni hafta özelinde gelecek haberler ve yapılacak...

Bitcoin ve Altcoin’lerde Haftalık Kapanış Öncesi Ani Düşüşler Yaşanıyor! Son Durum Ne?

Kripto para sektöründe hafta sonlarında genel olarak yatay hareketler meydana gelse de, bugün durumlar değişti. Haftalık kapanış öncesinde hareketlenen lider kripto para birimi Bitcoin...

Justin Sun, Binance’e Bitcoin (BTC) Transfer Ediyor! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en önemli aktörlerinden bir tanesi olan Tron kurucusu Justin Sun, attığı adımlarla yatırımcıların dikkatini çekmekte. Birçok küçük kripto para yatırımcısı Justin...

ABD’li Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’in (BTC) Yükselişe Geçeceği Tarihi Açıkladı!

Amerikan yatırım fonu Transform Ventures'ın kurucusu Michael Terpin, Ekim ve Kasım aylarının lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için tarihsel olarak iyi aylar olduğunu...

Crypto Capo, Bitcoin’deki Son Durumu Yorumladı! İşte BTC İçin Söyledikleri…

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, yaptığı yorumlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde daha çok çöküş tahminleri ile...

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Olacak! İşte Veriler…

Kilit açılımları kripto varlıkların fiyat hareketlerini derinden etkileyebiliyor. Altcoin’ler genellikle piyasaya yeni arz girişi nedeniyle satış baskısı ile karşılaşmakta. Kripto para yatırımcıları da bu sebepten...