Bitcoin (BTC)Rusya'nın Ukrayna'dan Çekiliyoruz Açıklaması, Bitcoin'e Nefes Aldırdı!

Rusya’nın Ukrayna’dan Çekiliyoruz Açıklaması, Bitcoin’e Nefes Aldırdı!

Yatırımcıların odak noktası Rusya - Ukrayna savaşı oldu!

Takip et blank

Günlerdir borsaların ve kripto paraların gündem maddesi olası Rusya – Ukrayna savaşı olmuştu.

Bu olası savaş açıklamalarının ardından Bitcoin ve kripto paralarda sert düşüşler meydana gelirken, ABD ve Avrupa borsaları da büyük bir çöküş yaşadı. Her ne kadar Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmayacağız açıklamaları gelse de, NATO bu açıklamalara inanmıyor.

Joe Biden ile Vladamir Putin’in yaptığı telefon görüşmesinde Putin’in, “Ukrayna’ya savaş açmayacağımızı biliyorsunuz, neden savaş çıkacak gibi davranıyorsunuz?” sorusuna Biden cephesinden gelen yanıt basına sızdırılmamış durumda.

Rusya’nın 14 Şubat tarihinde yaptığı “Ukrayna sınırındaki askerlerimi geri çekiyorum, savaş çıkartmayacağız” açıklamasının ardından Bitcoin ve kripto paralarda tekrardan bir yükseliş hareketi başlamıştı.

Bu gelen açıklamalar ardından olağanüstü toplantılar yapan NATO, Rusya’nın bu yaptığı açıklamaya inanmadıklarını dile getirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Ukrayna sınırlarında Rus askeri personelinin azaldığına dair bir işaret göremiyoruz, rusya ukrayna sınırından halen çekilmiyor”

Dakikalar önce gelen bu açıklamalar ardından Rus Parlamentosu büyük bir karışıklığa sürüklenmiş durumda.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, NATO’nun bu açıklaması öncesi ise Rus birlikleri hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu:

“güney ve batı askeri bölgelerinde tatbikatlardan dolayı oraya gidip görevlerini tamamlayan askerler, demir ve kara yoluyla geri dönüyorlar”

Rusya halen Ukrayna ile bir savaşa girmeyeceğini vurgulasa da, NATO ve ABD Rusya’nın ilerleyen günlerde Ukrayna ile sıcak savaşı başlatacağını düşünmekte.

Rus cephesi ise NATO ve ABD’nin bu açıklamalarını bir manipülasyondan ibaret olduğunu, sadece Rusya üzerindeki baskının arttırılması için bu açıklamaların batılı devletlerin organize olarak yaptığını düşünüyor.

ABD ve NATO’nun söylediği gibi, Rusya – Ukrayna arasında bir olası sıcak savaş çıkması halinde Bitcoin ve borsalar büyük düşüşler getirebileceği gibi, Rusya’nın açıkladığı gibi olduğu takdirde ise borsalarda tekrar yükseliş hareketleri görebiliriz.

Son dakika haber ve analizlerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımızı ve Twitter hesabımızı hemen takip edin!

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Haberler

Bitcoin Borsası OKX Bu 6 Altcoin’i Delist Etti, Ani Düşüşler Yaşandı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan OKX, paylaştığı duyurular ile kripto varlıkların fiyatını etkileyebiliyor. Son dönemde birçok altcoin delist kararı paylaşan OKX, platformundan altcoin kaldırmaya devam...

SICAK GELİŞME: Binance’de Listeli Bu Altcoin Hacklendi, Ani Düşüş Yaşandı!

Son dakikalarda paylaşılan bilgilere göre Binance'de listelenmiş bir altcoin Radiant Capital'in (RDNT) BSC sözleşmesi hacklendi. Blok zincir uzmanları bu yapılan saldırı sonucunda 16 milyon...

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Listeleyeceğini Paylaştı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto varlıkların fiyatını etkiliyor. Binance’in listelediği altcoin‘ler çok sert yükselişler gerçekleştirirken, delist ettiği kripto varlıklarda...

Crypto Capo: Yakında Bitcoin ve Altcoin’lerde Çöküş Yaşanabilir!

Popüler kripto para analistlerinden bir tanesi olan Crypto Capo, paylaştığı kripto varlık analizleri ile gündeme geliyor. Uzun bir süredir piyasada yükseliş bekleyen Capo, son...

Bernstein Uzmanları: Bu Olursa, Bitcoin (BTC) 90 Bin Dolara Yükselebilir!

Başarılı bir araştırma şirketi olan Bernstein'daki uzmanlar, son paylaştığı raporda lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) fiyatındaki artışın, Donald Trump'ın 4 Kasım seçimlerinden sonra...

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’deki İsim Değişikliğini Destekliyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla kripto piyasasının gündeminde yer alıyor. Popüler borsa bugün itibariyle ise Kaia (KLAY) isimli altcoin‘in Kaia (KAIA) olarak yeniden...