AnalizBitcoin'de Boğa Başlıyor mu? Dün Neler Oldu?

Bitcoin’de Boğa Başlıyor mu? Dün Neler Oldu?

Bitcoin'de sert yükseliş geldi, bundan sonra ne olacak?

Takip et blank

Bitcoin 4 Şubat tarihinde yükselişe başladı. Bu yükselişinde hızlı bir şekilde 38.000 – 38.200 dolar aralığına ulaşmayı başaran Bitcoin, 3 kere denemesine rağmen bu direnç hattını kırmayı başaramadı.

Son denemesinin ardından ABD istihdam ve işsizlik verilerinin de açıklanmasıyla Bitcoin tekrar düşüşe başladı. Yatırımcıları korku saran anlarda bu verilerin ve küresel piyasaların negatife dönmesi tekrardan sert düşüşlerin getirebileceğini düşündürmüştü.

Dakikalar içerisinde 1000 dolar düşüş yaşayan Bitcoin, 37.200 dolar seviyelerini görmüş oldu. 38.000 – 38.200 direnci kırılacak ve sert yükselişler gelecek düşüncesiyle long işlem açan yatırımcıları likit etmeyi başardı.

Likidasyon işlemi gerçekleşmesi ardından volatil mumlarla yükselişe başlayan Bitcoin, 40.500 dolar seviyelerine kadar duraksama yaşamadan değer kazandı. Günlük direncin alt bandı olan 40.500 dolar seviyesini de kırmayı başaran BTC, anlık olarak 41.500 dolar seviyesinde takılmış gibi gözüküyor.

40.500 – 41.500 dolar seviyesinin üzerinde kaldığı her süreç boyunca pozitif olarak görülebilecek Bitcoin için halen kesin bir dönüş geldi demek erken olacak gibi gözükmekte. 

Bitcoin’de kesin bir dönüş görmemiz için 10 Kasım tarihinden bu yana başladığı düşen tepeler, düşen dipler fiyat hareketinin bozulması gerekiyor. Geçen tepe seviyesi olan 44.000 dolar seviyesini kıramamış olan BTC, bu seviyenin de kırılması yeni bir ralli başlatabilir.

Bitcoin’de Kötü Senaryo Gerçekleşirse Ne Olabilir?

Wyckoff Logic grafiğine bakıldığı takdir de Bitcoin halen “T” olarak belirtilen test aşamasını gerçekleştiriyor olabilir. Wyckoff’un yıllar önce “piyasaların genel hareketi” olarak tanımladığı bu grafiğe göre Bitcoin’de bir düşüş daha gelebilir.

blank

Bu düşüş formasyonun bozulması için Bitcoin’in Aralık ayında yaşadığı “Re Distiribution Case” aşamasının dip seviyesi olan 44.000 dolar üzerine çıkması gerekiyor. Böyle bir hareketle düşen tepeleri bozacak olan BTC, Wyckoff Logic grafiğinden dolayı gelebilecek olan bir düşüşü de bertaraf etmiş olacak.

Elliot İtki Dalgaları Teorimine Göre “Mega Boğa” Başlıyor!

WaveBasis’in yatırımcılara sunduğu ve bu güne kadar başarılı tahminleriyle güzel kazançlar getiren Elliot İtki Dalgaları Teoremi, Bitcoin için sert yükselişin başladığını düşünüyor.

blank
WaveBasis’ın sayımına göre 2, 33.000 dolar seviyesinde sonlandı!

Beyaz 1 hareketinin ardından beyaz 2’yi gerçekleştirmiş olan Bitcoin’in yeni hedefi beyaz 3 seviyesi olacak. Beyaz 3 seviyesinin 91.000 – 101.000 dolar aralığında tamamlanacağını düşünen WaveBasis, ardından beyaz 4 için bir geri çekilme bekliyor.

Yaşanacak geri çekilmenin 69.000 dolar bandına kadar olacağını aktaran WaveBasis, bu seviyeden sonra Bitcoin’in 280.000 – 300.000 dolar seviyesine kadar bir yükseliş yaparak beyaz 5’i tamamlamasının ardından sert bir ayı piyasasına gireceğini ön görüyor.

blank

Boğa İçin İlk Sinyal Geldi, Düşen Trendler Kırıldı!

Piyasada bulunan hareketler her zaman trendin yönünde olmuştur. O trend yönü düşüş olsa da bu zaman zarfında tabi ki yükseliş hareketleri de görmekteyiz.

Bitcoin ilk sert düşüşü olan 57.000 dolar seviyesinden 42.000 dolara düşüşü olmuştu. Bu düşüş ardından tekrar 52.000 dolar seviyesine kadar %24’lük bir yükseliş yaşayan BTC yatırımcıların fomoya kapılmasına sebep olmuştu.. Bir çok analist 52.000 doların kırılmasıyla dönüş yapacağımızı söylerken, yatırımcılar fomoya kapılıp zarara uğramıştı.

Tekrar Bitcoin 33.000 dolar seviyesine kadar düşüş yaşamasının ardından 41.500 dolara kadar %25.2’lik bir yükseliş yaşadı. Çok benzer bir hareket gerçekleştiren BTC hala 44.000 dolar üzerinde tepe yapamaması halinde düşüşe devam edebilir.

Geçtiğimiz dönem hareketlerine göre en büyük fark ise o dönemde bulunan düşen trendlerin kırılamayarak düşüş gelmesiydi. Bitcoin bu seferki yükselişinde ise düşen trendleri kırarak bir trend dönüş hareketi gerçekleştirmesi oldu.

Aritmetic ve logaritmic grafiklerde bakıldığı takdir çekilebilecek 3 tane net düşen trend bulunuyordu. Bu trendlerin 3’ünü de kırmış olan Bitcoin, 40.500 – 41.500 dolar üzerinde tutunmayı başarıp 44.000 doları kırabilirse trend tam anlamıyla dönmüş diyebiliriz.

blank
Bitcoin’in logaritmic grafikte en son düşen trendinin bulunduğu grafik!

O güne kadar yaşanan yükseliş hareketlerinde okurlarımızın fomoya kapılmayarak stoplu bir şekilde yatırımlarını takip etmelerini öneririz.

Son dakika haber ve analizlerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımızı ve Twitter hesabımızı hemen takip edin!

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Haberler

Bitcoin Borsası OKX Bu 6 Altcoin’i Delist Etti, Ani Düşüşler Yaşandı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan OKX, paylaştığı duyurular ile kripto varlıkların fiyatını etkileyebiliyor. Son dönemde birçok altcoin delist kararı paylaşan OKX, platformundan altcoin kaldırmaya devam...

SICAK GELİŞME: Binance’de Listeli Bu Altcoin Hacklendi, Ani Düşüş Yaşandı!

Son dakikalarda paylaşılan bilgilere göre Binance'de listelenmiş bir altcoin Radiant Capital'in (RDNT) BSC sözleşmesi hacklendi. Blok zincir uzmanları bu yapılan saldırı sonucunda 16 milyon...

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Listeleyeceğini Paylaştı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto varlıkların fiyatını etkiliyor. Binance’in listelediği altcoin‘ler çok sert yükselişler gerçekleştirirken, delist ettiği kripto varlıklarda...

Crypto Capo: Yakında Bitcoin ve Altcoin’lerde Çöküş Yaşanabilir!

Popüler kripto para analistlerinden bir tanesi olan Crypto Capo, paylaştığı kripto varlık analizleri ile gündeme geliyor. Uzun bir süredir piyasada yükseliş bekleyen Capo, son...

Bernstein Uzmanları: Bu Olursa, Bitcoin (BTC) 90 Bin Dolara Yükselebilir!

Başarılı bir araştırma şirketi olan Bernstein'daki uzmanlar, son paylaştığı raporda lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) fiyatındaki artışın, Donald Trump'ın 4 Kasım seçimlerinden sonra...

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’deki İsim Değişikliğini Destekliyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla kripto piyasasının gündeminde yer alıyor. Popüler borsa bugün itibariyle ise Kaia (KLAY) isimli altcoin‘in Kaia (KAIA) olarak yeniden...