HaberlerBeşiktaş Belediyesi, SAND, MANA ve GALA İle Ortak Metaverse'mi Kuruyor?

Beşiktaş Belediyesi, SAND, MANA ve GALA İle Ortak Metaverse’mi Kuruyor?

Metaverse evrenleri büyümeye devam ediyor!

Takip et blank

İstanbul’un güzide ilçelerinden bir tanesi olan Beşiktaş, metaverse evrenlerine giriş yapmak için kolları sıvamış durumda.

Metaverse sayesinde geleceğimize daha yeşil bir dünya bırakabileceğimizi düşündüğünü bildiren Beşiktaş Belediyesi, “Beşiktaş Metasaver Project” adı altında yeni bir projeyi yürürlüğe koydu.

blank

Bu yürürlüğü koyduğu proje ile birlikte Beşiktaş Belediyesi, metaverse evrenlerine geri dönüşüm kutuları koyacak. Vatandaşların doğaya karşı hassasiyetlerini arttırmak isteyen belediye, vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldı.

İlerleyen günlerde yürürlüğe girmesi planlanan projenin sloganı ise “Geleceğe, yaşanabilir bir dünya borcumuz var” olarak kararlaştırıldı. Çevre kirliliğine çözüm bulmak için çalışmalarını sürdüren belediye, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Birçok çevre projesine imza atmış bir belediye olarak, geri dönüşüm ve atık ayrıştırma konuları her zaman gündemimizde oldu. Şu an, bu alanda gerçekleştirdiğimiz onlarca proje devam ediyor.”

“Son olarak Dönüştür & Kazan uygulamamızla da komşularımızın atıklarını geri dönüştürmeleri için teşvik edici sistemler kurduk.  Şimdi de metaverse evreni için geri dönüşüm kutuları geliştirdik. Öncelikle yaşadığımız çevredeki atıklarımız için farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.”

Şeklinde açıklamalar yapan belediye, duyurusunu şu sözlerle tamamladı:

“Bir sonraki aşamadaki amacımız ise dijital atıklarımız için çözümler üretmek olacak. Sakladığımız gereksiz e-postalarımız, fotoğraflarımız, dosyalarımız, hepsi mutlaka bir yerlerde enerji tüketimine sebep oluyor.”

“Atık kutularımız, Metaverse evreninde dijital atıklarımız için bir ayrıştırıcı görevi üstlenecek ve dijital atıklarımız konusunda da vatandaşlarımızı bilinçlendirecek.”

Yürürlüğe giren web sitesine göz atıldığında ise, The Sandbox, Decentraland ve Gala Games amblemleri göze çarpıyor. Bu 3 kripto para hakkında bir açıklama yapmayan belediye, ilerleyen günlerde bu evrenlerde geri dönüşüm projesini yürürlüğe sokması bekleniyor.

Son dakika haber ve analizlerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımızı ve Twitter hesabımızı hemen takip edin!

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Haberler

Bitcoin Borsası OKX Bu 6 Altcoin’i Delist Etti, Ani Düşüşler Yaşandı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan OKX, paylaştığı duyurular ile kripto varlıkların fiyatını etkileyebiliyor. Son dönemde birçok altcoin delist kararı paylaşan OKX, platformundan altcoin kaldırmaya devam...

SICAK GELİŞME: Binance’de Listeli Bu Altcoin Hacklendi, Ani Düşüş Yaşandı!

Son dakikalarda paylaşılan bilgilere göre Binance'de listelenmiş bir altcoin Radiant Capital'in (RDNT) BSC sözleşmesi hacklendi. Blok zincir uzmanları bu yapılan saldırı sonucunda 16 milyon...

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Listeleyeceğini Paylaştı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto varlıkların fiyatını etkiliyor. Binance’in listelediği altcoin‘ler çok sert yükselişler gerçekleştirirken, delist ettiği kripto varlıklarda...

Crypto Capo: Yakında Bitcoin ve Altcoin’lerde Çöküş Yaşanabilir!

Popüler kripto para analistlerinden bir tanesi olan Crypto Capo, paylaştığı kripto varlık analizleri ile gündeme geliyor. Uzun bir süredir piyasada yükseliş bekleyen Capo, son...

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’deki İsim Değişikliğini Destekliyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla kripto piyasasının gündeminde yer alıyor. Popüler borsa bugün itibariyle ise Kaia (KLAY) isimli altcoin‘in Kaia (KAIA) olarak yeniden...

Bernstein Uzmanları: Bu Olursa, Bitcoin (BTC) 90 Bin Dolara Yükselebilir!

Başarılı bir araştırma şirketi olan Bernstein'daki uzmanlar, son paylaştığı raporda lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) fiyatındaki artışın, Donald Trump'ın 4 Kasım seçimlerinden sonra...