Galaxy Digital’in milyarder yatırımcısı ve CEO’su Mike Novagratz, Çin’in aldığı kararların kripto piyasası üzerinde etkileri hakkında yorumlarda bulundu ve Bitcoin hakkında iyimser tahminlerini söyledi.
Geçtiğimiz Cuma günü, piyasa hakkında genel bir değerlendirme yapan Mike, Çin hükümetinin kripto yasaklarında piyasanın o kadar da çok etkilenmediğini düşünüyor. CEO, kripto piyasasının düşme sebebini, üç temel değer üzerinde değerlendiriyor.
İlki, Çin Devleti’nin kripto ve özgürlük karşıtı tutumunu tekrar küresel piyasaya servis etmesi.
İkincisi, ABD Merkez Bankası kripto düzenlemesi hakkında sert kararlar alınması yönündeki çağrıları. Son olarak ise Bitcoin’in 45.000 dolar ve Ethereum ise 3.200 seviyelerinin çok büyük bir direnç halini aldığını söylüyor. Bununla birlikte Mike Novogratz, Bitcoin ve Ethereum’un konsolide olacağına inanıyor.
The market is down for three reasons: China reiterating their anti-crypto, anti-freedom stance; US Fed putting taper in motion; running into big overhead resistance on chart at 45k, 3200. The secular story is as strong as ever but a price consolidation is going to continue.
— Mike Novogratz (@novogratz) September 24, 2021
Basın saati ile küresel piyasalardan gelen olumsuz haber akışı ile birlikte Bitcoin 41.559 dolar ve Ethereum 2.833 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme yaşamış görünüyor.
Ayrıca milyarder iş adamı, tüm bu baskılayıcı ve yasaklara rağmen Bitcoin’in ve piyasanın güçlü bir duruş sergilediğini ifade ediyor. Geçen hafta CNBC’ye verdiği röportajında, Bitcoin için 40.000 dolar ve Ethereum için 3.800 dolar önemli destek seviyeleri olduğunu ”yatırımcıların izlemesi gereken çok önemli seviyeler” olduğunu açıklamıştı.
“Bu seviyeler tuttuğu sürece, piyasanın olumlu olduğunu düşünüyorum.“
Çin’in kripto para fiyatları üzerindeki etkisi hakkında da bir değerlendirme de bulunan Novogratz:
“Çin’in bu tutumu otoriter yapısını korunmaya yönelik attığı adımları olarak değerlendiriyorum. Kripto yatırımcıları akıllı insanlar.
VPN yoluyla bir şekilde yatırım yapmalarına devam edecekler. madencilik konusunda ise bir çok büyük kurumsal madenci zaten önceden farklı ülkelere yerleşmişti. Bunun da büyük bir sorun olacağunu düşünmüyorum.“