Yaygın bir görüş olan “parayla mutluluk elde edilmez“ kanısına rağmen hepimiz her gün daha çok para konuşur, para kazanma hayalleri kurar ve kazandığımızdan daha çok tüketim ve harcamalar yapmaktayız. Paranın saadet getirmediğine dair bir çok bilimsel araştırma mevcut olmakla birlikte, maddiyatın saadet getirdiğine inanılan araştırmalar da bulunmakta. Bireylerin mutluluğunun ekonomik özgürlüğünden geçtiğini düşünen Dünyaca ünlü girişimci Bill Bulte, Bitcoin’in insanların mutluluğunu satın alabileceğini düşünmekte.
Ünlü milyoner girişimci yakın tarihli verdiği bir röportajda, insanların Bitcoin’e neden yatırım yapmaları gerektiği ile ilgili görüşlerine açıklık getirmekte.
“Bitcoin mutluluğu satın alır çünkü insanları üçüncü dünya yoksulluğundan kurtarır.. Mutlluluk ekonomik özgürlüktür.“
İnsanlar, daha fazla para basarak “ülke para biriminin değer kaybetmesine neden olan yozlaşmış hükümetlerden” endişe duyduklarını ifade etmekte. Bu nedenle Bitcoin’e yatırım yapmayı ekonomik güç olarak gördüğünü belirtiyor.
ABD başkanı gibi tüm ülke yönetimleri enflasyon ile mücadele ettiğini söylemekte. Enflasyon oranı ülkelerin parasal değerlerine zarar veriyor ve bunu önlemenin en iyi yolunun BTC’ ye yapılacak yatırımlar olduğunu düşünen ünlü girişimci şunları da ekledi:
“Hükümetin BTC’yi neden almadığını bilmiyorum. Bu hem devrim niteliğinde bir yeni teknoloji hem ülkenin enflasyon ile mücadele edebileceği değer saklama deposu. Bu hükümeti kesinlikle anlamak güç.“
Bill, Bitcoin para birimini elinde bulunduranlara uzun süre tutmalarını tavsiye etmekte. BTC’nin gelecekte çok değerli olacağını düşünen Bulte gibi çok fazla ünlü simada bulunmakta.
MicroStrategy firmasının Kurucusu Michael Saylor da Bitcoin’in gelecekte çok değerli olacağını söylüyor.
“Bitcoin Manhattan gibidir. 1800’lerde ona sahip olsaydınız hiç satar mıydınız yoksa tutar mıydınız? BTC’yi tutmak bir iş stratejisidir eğer zengin olma hayalleri kuruyorsanız, BTC gibi yüksek kaliteli bir varlığa yatırım yapmalısınız.“
Bill Bulte, bu bağlamda BTC’ye sahip olmanın getirdiği hem parasal özgürlük hem işlevselliğinin avantajları insanların mutlu olmasına yetecek gücü vermekte.
Ancak bir varlık sınıfındaki gelir dağılımı tahsis edilirken, büyüyen servet eşitsizliği göz ardı edilmemeli. Analist Lark Davis’e göre;
“Bugün gerçekten bir Bitcoin almaya gücünüz yetiyorsa, tebrikler zenginsiniz! Çünkü 1 BTC dünya vatandaşlarının çoğunun ortalama yıllık gelirinden daha değerli.“